Briose florea soarelui
Porţii: 12 buc
Echipament
- Cuptor
Ingrediente
Pentru briose
- 250 g unt nesarat, moale
- 250 g zahar
- 250 g faina
- 4 oua medii
- 4 linguri lapte
- un varf de sare
Pentru crema
- 110 g unt la temperatura camerei
- 500 g zahar
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 60 ml lapte
- culoare alimentara, galbena
- 4 linguri bomboane mici de ciocolata
Mod de preparare
- Incinge cuptrul la 190 de grade Celsius.
- Incepem prin a pregati aluatul. Pune intr-un castron zaharul si untul. Bate-l cu mixerul pana cand acesta devine pufos.
- Adauga faina, oua, lapte si sare. Continua sa mixezi pana cand toate ingredientele sunt bine incorporate.
- Aseaza hartie pentru briose in tava pentru briose.
- Cu o lingura de inghetata pune aluat in fiecare forma.
- Dati tava la copt pentru 15-20 de minute, sau pana cand briosele sunt coapte la interior. Verifica cu o scobitoare.
- Cand sunt gata se scot de la cuptor si se lasa la racit complet inainte de ornare cu crema.
- Pentru crema puneti tot in castronul mixerului zaharul, untul, vanilia si bate-l 5 minute pana cand acesta devine pufos.
- Adauga lapte putin cate putin pana cand crema se subtiaza usor.
- Cand ai ajuns la textura dorita, pune culoarea alimentara.
- Umple posul cu crema obtinuta. Daca aveti pos cu capat in forma de frunza, folositi-l.
- Cand briosele s-au racit, formati mici frunzulite cu crema.
- Asezati in centru floarei bomboane cu ciocolata.
- Sunteti gata de servit.
- Pofta buna!
Briose floarea soarelui un desert foarte simplu de realizat. Este delicios si frumos ornat cu o crema de unt cu cu o culoare de un galben vibrant.
Sfaturi pentru crema de unt
Nu este o mare filozofie sa faci aceasta crema, insa trebuie sa tii cont de cateva lucruri inainte.
- Untul trebuie sa fie unul gras, cu cel putin 80% grasime
- Odata crema facuta, o puteti folosi direct la decorat. Nu o lasati la frigider deoarece untul se va intari si veti lucra foarte greu cu ea.
- Daca totusi faceti crema in avans si o puneti la frigider, inainte de folosire mai puteti pune cateva picaturi de apa pentru a se inmuia.
- Puteti lasa briosele la temperatura camerei pana la 3 zile, fara a le baga la frigider. Oricum se vor consuma in mai putin de 3 zile 🙂
- Daca doriti sa decorati prajituri cu aceasta crema si aveti nevoie de o consistenta mai tare, puneti ingredientele la frigider inainte de a face crema.
- Daca folositi crema pentru a orna torturi si aveti nevoie de o consistenta moale, folositi ingredientele la temperatura camerei
- Daca atunci cand faceti crema si o bateti prea mult, aceasta se poate taia. In acest caz trebuie sa adaugati cate o lingura de zahar si sa continuati sa bateti pana cand aceasta se leaga.
- Nu folositi prea mult lapte sau culoare alimentara pentru ca riscati sa o taiati.
- In cazul de fata cea mai buna culoare alimentara este cea la tub, ca un gel.
Daca v-a placut reteta de astazi, Briose floarea soarelui, aboneaza-te la Newsletter-ul nostru. Astfel nu vei rata nicio noutate culinara. De asemenea, ne poti urmari si pe Facebook , Instagram sau YouTube.