Briose floarea soarelui

225

Briose florea soarelui

Preparare20 minutes
Timp de gătire25 minutes
Timp total45 minutes
Fel de mâncare: desert
Cuvânt cheie: cupcakes simple, desert rapid, desert simplu, reteta briose, reteta cupcakes, reteta desert cu crema, reteta muffins
Porţii: 12 buc

Echipament

  • Cuptor

Ingrediente

Pentru briose

  • 250 g unt nesarat, moale
  • 250 g zahar
  • 250 g faina
  • 4 oua medii
  • 4 linguri lapte
  • un varf de sare

Pentru crema

  • 110 g unt la temperatura camerei
  • 500 g zahar
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 60 ml lapte
  • culoare alimentara, galbena
  • 4 linguri bomboane mici de ciocolata

Mod de preparare

  • Incinge cuptrul la 190 de grade Celsius.
  • Incepem prin a pregati aluatul. Pune intr-un castron zaharul si untul. Bate-l cu mixerul pana cand acesta devine pufos.
  • Adauga faina, oua, lapte si sare. Continua sa mixezi pana cand toate ingredientele sunt bine incorporate.
  • Aseaza hartie pentru briose in tava pentru briose.
  • Cu o lingura de inghetata pune aluat in fiecare forma.
  • Dati tava la copt pentru 15-20 de minute, sau pana cand briosele sunt coapte la interior. Verifica cu o scobitoare.
  • Cand sunt gata se scot de la cuptor si se lasa la racit complet inainte de ornare cu crema.
  • Pentru crema puneti tot in castronul mixerului zaharul, untul, vanilia si bate-l 5 minute pana cand acesta devine pufos.
  • Adauga lapte putin cate putin pana cand crema se subtiaza usor.
  • Cand ai ajuns la textura dorita, pune culoarea alimentara.
  • Umple posul cu crema obtinuta. Daca aveti pos cu capat in forma de frunza, folositi-l.
  • Cand briosele s-au racit, formati mici frunzulite cu crema.
  • Asezati in centru floarei bomboane cu ciocolata.
  • Sunteti gata de servit.
  • Pofta buna!

Briose floarea soarelui un desert foarte simplu de realizat. Este delicios si frumos ornat cu o crema de unt cu cu o culoare de un galben vibrant.

Sfaturi pentru crema de unt

Nu este o mare filozofie sa faci aceasta crema, insa trebuie sa tii cont de cateva lucruri inainte.

  • Untul trebuie sa fie unul gras, cu cel putin 80% grasime
  • Odata crema facuta, o puteti folosi direct la decorat. Nu o lasati la frigider deoarece untul se va intari si veti lucra foarte greu cu ea.
  • Daca totusi faceti crema in avans si o puneti la frigider, inainte de folosire mai puteti pune cateva picaturi de apa pentru a se inmuia.
  • Puteti lasa briosele la temperatura camerei pana la 3 zile, fara a le baga la frigider. Oricum se vor consuma in mai putin de 3 zile 🙂
  • Daca doriti sa decorati prajituri cu aceasta crema si aveti nevoie de o consistenta mai tare, puneti ingredientele la frigider inainte de a face crema.
  • Daca folositi crema pentru a orna torturi si aveti nevoie de o consistenta moale, folositi ingredientele la temperatura camerei
  • Daca atunci cand faceti crema si o bateti prea mult, aceasta se poate taia. In acest caz trebuie sa adaugati cate o lingura de zahar si sa continuati sa bateti pana cand aceasta se leaga.
  • Nu folositi prea mult lapte sau culoare alimentara pentru ca riscati sa o taiati.
  • In cazul de fata cea mai buna culoare alimentara este cea la tub, ca un gel.

Daca v-a placut reteta de astazi, Briose floarea soarelui, aboneaza-te la Newsletter-ul nostru. Astfel nu vei rata nicio noutate culinara. De asemenea, ne poti urmari si pe Facebook , Instagram   sau YouTube.

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close