Briose cu ou pentru micul dejun
Echipament
- Cuptor
- Tava pentru briose
Ingrediente
- 400 g fidea
- 2 linguri malai
- 9 oua
- sare si piper dupa gust
- 1 lingura ulei vegetal
- 200 g parmezan razuit
Mod de preparare
- Fierbeti fideaua conform instructiunilor de pe ambalaj.
- Incingeti cuptorul la 160 de grade Celsius. Tava pentru briose se unge cu ulei si se tapeteaza cu malai.
- Intr-un castron mare puneti fideaua fiarta, 1 lingura de ulei, 1 ou batut, sare si piper dupa gust, parmezanul razuit si 2 linguri de malai. Amestecati bine cu o spatula de cauciuc.
- Umpleti briosele cu acest mix si creati cu degetele o groapa in mijloc. Spargeti cate un ou in fiecare briosa.
- Dati la cuptor 20-25 de minute.
- Cand sunt gata, se lasa la odihnit 2 minute si sunteti gata de servit.
Briose cu ou pentru micul dejun, gata in doar cateva minute. Perfecte pentru prima masa a zilei, care te va incarca cu energie.
Cand va treziti dimineata, aveti pofta sa serviti un mic dejun gustos si sanatos? O veche zicala spune sa mancati la micul dejun ca un rege si la cina ca un cersator. Adevarul este ca majoritatea oamenilor nu prea mananca un mic dejun adecvat si in nici un caz un mic dejun copios. Masa servita dimineata are rolul de a oferi energie pentru intreaga zi. Un mic dejun ar trebui sa contina cereale integrale, alimente bogate in calciu, proteine si fructe bogate in vitamine si minerale.
Tips!
Puteti inlocui fideaua clasica cu dovleac. Taiati dovleacul in doua pe lung. Scoateti semintele si aruncati-le. Puneti dovleacul cu fata in jos in tigaie. Turnati apa in tigaie pana la inaltimea de 2 cm. Coaceti timp de o ora, sau pana ce furculita intra cu usurinta in dovleac. Luati de pe foc si lasati sa se raceasca. Dupa ce s-a racit, scoateti miezul cu o furculita, in fasii. Nu va faceti griji cu privire la gust, aroma este delicioasa.
Reteta este versatila. Poti amesteca o multime de ingrediente, resturile din frigider, etc.
Cand va ganditi la micul dejun, va vin in minte doar cateva alegeri, de multe ori destul de plictisitoare, dar micul dejun nu ar trebui sa fie o masa care plictiseste.
Spor la gatit briose cu ou si pofta buna!