Briosa mic dejun

337

Briosa mic dejun

Preparare15 mins
Timp de gătire45 mins
Timp total1 hr
Fel de mâncare: mic dejun
Cuvânt cheie: briosa, briose cu branza, briose cu legume, idei mic dejun, mic dejun, mic dejun la pachet, muffins
Porţii: 12
Calorii: 208kcal

Echipament

  • Cuptor
  • tava briose

Ingrediente

  • 400 g legume la alegere, tocate (ceapa, morcovi, dovlecel, ardei etc)
  • 150 g spanac
  • 25 ml ulei vegetal
  • 400 g felii de paine alba sau neagra
  • 350 ml lapte
  • 125 g branza la alegere ( mozzarella, cheddar, cascaval)

Mod de preparare

  • Incinge cuptorul la 180 de grade Celsius
  • Pregateste tava pentru briose cu hartie
  • Tocati marunt legumele si separat, spanacul.
  • Puneti uleiul intr-o tigaie adanca, incat sa incapa toate legumele, si incingeti la foc mediu.
  • Gatiti legumele pana cand acestea se inmoaie si se maronesc, apoi puneti spanacul si continuati sa gatiti pentru cateva minute.
  • Luati tigaia de pe foc si lasati continutul sa se raceasca putin.
  • Intr-un castron mare puneti feliile de paine pe care le taiati cubulete mici.
  • In alt castron batem ouale cu lapte. Turnam peste paine jumatate din cantitate, razuim branza, amestecam totul foarte bine si lasam 10 minute pentru ca lichidul sa intre bine in paine.
  • Punem acum si legumele racite peste painea cu ou, amestecam si incepem sa impartim continutul in tava pentru briose.
  • Oul ramas se toarna acum peste painea cu legume.
  • Se lasa la cuptor 25 de minute sau cana cand briosele s-au aurit.
  • Se servesc calde, scoase din cuptor sau la temperatura camerei.
  • Pofta buna!

Briosa mic dejun, un preparat bogat in legume, oua si branzeturi. Exact portia de energie de care ai nevoie pentru a-ti incepe ziua. Avantajul preparatului este ca-l poti lua cu tine la pachet, in cazul in care obisnuiesti sa nu mananci micul dejun acasa.

Este un aperitiv perfect pentru invitati iar reteta nefiind una pretentioasa, puteti folosi cu incredere, resturile de legume, branza, de prin frigider.

Aceste briose se pastreaza perfect 24 de ore, la frigider.

Legumele pe care le adaugati trebuie sa fie usor calite. Chiar daca acest lucru adauga 10 minute in plus la procesul de pregatire, nu il sariti. Eu am incercat si cu legume crude, dar nu au iesit la fel de bine. Odata calite, ele se inmoaie usor si prind si un gust mai bun. La fel, va recomand sa nu renuntati la condimente pentru ca ofera brioselor o aroma speciala.

Gustoase si hranitoare sunt o idee foarte buna pentru a introduce legumele in alimentatia piticilor.  De asemenea sunt o idee buna pentru pachetul pentru scoala.  Poti chiar sa le pregatesti de seara si sa le lasi pe o farfurie sa se raceasca, iar dimineata numai le impachetezi.

Spor la gatit briose mic dejun si pofta buna!

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close