Briosa cu menta

288

Briosa cu menta

Preparare10 mins
Timp de gătire25 mins
La frigider2 hrs
Timp total2 hrs 35 mins
Fel de mâncare: Dessert
Bucătaria: Marea Britanie
Cuvânt cheie: Bakery
Porţii: 4
Calorii: 168kcal

Ingrediente

Briose

  • 250 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 175 g zahar
  • 100 g ciocolata
  • 2 linguri cacao pudra
  • 250 ml lapte
  • 90 ml ulei
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1 ou

Crema de menta

  • 100 ml frisca lichida
  • 200 g ciocolata alba
  • 5 linguri sirop de menta

Mod de preparare

  • Intr-un vas amestecam faina cu praful de copt, cacaua si ciocolata rasa. In alt vas mixam oul cu laptele, zahar si uleiul si le punem usor peste amestecul uscat.
  • Preincalzim cuptorul.
    Ungem formele de briose cu putin unt si le umplem pe 3/4 cu compozitie. Introducem formele in cuptor, la aprox 175 grade pentru 20-25 minute.
  • Punem frisca intr-un vas si o aducem la punctul de fierbere.
  • Oprim focul si adaugam imediat ciocolata taiata cubulete
  •  O racim si o bagam la frigider pentru cel putin doua ore apoi o scoatem si mixam pana se intareste
  • Adaugam dupa caz siropul sau esenta si omogenizam
  • Ornati briosele cu crema si serviti.
  • Pofta buna!

Briosa cu menta , este un desert de origine britanica care are o istorie interesanta. Astazi, acest desert a devenit popular in intreaga lume.

In trecut, briosele erau mancate de servitorii saraci ai aristocratilor medievali de la curtea Reginei Victoria. „Muffins“ cum mai sunt sunt denumite, isi au originea in Marea Britanie. Primele relatari despre această reţetă datand din perioada victoriana. Astazi, pentru englezi, briosa reprezinta un cult, fiind una din mancarurile lor traditionale. Domnitele bogate au fost surprinse de pofta cu care slujitoarele lor savurau aceste mici prajituri si le-au inclus in saloanele elegante, unde se servea faimosul ceai de la ora 5.

Briosa cu menta este o reteta actualizata a ceea ce a fost `muffin` in trecut.

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close