Brigadeiro – desert brazilian cu lapte si cacao

201

Brigadeiro este un desert tradițional brazilian, preparat cu lapte condensat, unt și ciocolată, servit sub formă de biluțe.

Poate fi savurat în orice moment al zilei sau în orice ocazie specială, cum ar fi sărbătorile de Crăciun sau de Revelion, nunți, botezuri sau petreceri de ziua de naștere. În Brazilia, este adesea servit în pachețele mici, ca și gustare între mese sau ca desert la sfârșitul unei cine festive. Este un desert dulce și bogat, cu o textură moale și cremoasă, fiind un adevărat deliciu pentru iubitorii de ciocolată.

Cum a aparut reteta?

Brigadeiro este un desert tradițional brazilian care a fost creat în Brazilia în anii ’40. Se spune că rețeta a fost inventată în timpul campaniei electorale a lui Brigadeiro Eduardo Gomes, care a candidat la președinția Braziliei în 1945. Se spune că susținătorii săi au creat acest desert și l-au numit după numele său, pentru a-și promova campania electorală.

Initial, Brigadeiro era un desert pe care îl pregăteau femeile pentru a le servi copiilor lor la petrecerile de ziua de naștere sau la alte evenimente festive. De-a lungul timpului, rețeta a devenit populară în întreaga țară și a devenit una dintre cele mai iconice deserturi braziliene. Astăzi, Brigadeiro este un desert tradițional foarte iubit și este adesea servit la evenimente speciale sau în vacanțe.

Timp de preparare

Reteta de Brigadeiro este relativ simpla si nu necesita mult timp de preparare. Durează aproximativ 20 de minute pentru a pregăti amestecul, după care trebuie să-l lași să se răcească timp de aproximativ o oră la temperatura camerei. Dupa ce amestecul s-a racit, trebuie sa-l modelati in bilute rotunde, ceea ce poate dura inca 10-15 minute. Deci, în total, ai nevoie de aproximativ o oră și jumătate pentru a pregăti și a modela biluțele de Brigadeiro.

Brigadeiro

Preparare5 minutes
Timp de gătire30 minutes
la racit1 hour
Timp total1 hour 35 minutes
Fel de mâncare: desert
Bucătaria: Braziliana
Cuvânt cheie: Ciocolată cu lapte condensat, Cocoloși de ciocolată brazilieni, Cum se face Brigadeiro, Desert brazilian de ciocolată cu lapte, Desert de ciocolată brazilian, Desert tradițional brazilian, Deserturi de ciocolată din America de Sud, Deserturi de ciocolată simple, Deserturi pentru copii, Dulciuri braziliene tradiționale, Dulciuri de ciocolată în formă de biluțe, Dulciuri festive braziliene, Gustări dulci din Brazilia, Gustări pentru petreceri și evenimente festive, Istorii și tradiții culinare braziliene, Rețetă Brigadeiro, Rețetă simplă de Brigadeiro, Rețetă tradițională de dulciuri braziliene, Rețete cu lapte condensat, Tradiții culinare din Brazilia
Porţii: 25 buc

Ingrediente

  • 1 cutie de lapte condensat (aproximativ 395 g)
  • 2 linguri de unt nesărat
  • 3 linguri de pudră de cacao sau ciocolată neagră
  • Granule de ciocolată sau nuci măcinate pentru decor (opțional)

Mod de preparare

  • Într-o tigaie medie, combinați laptele condensat, untul și pudra de cacao. Amestecați bine toate ingredientele.
  • Puneți tigaia pe foc mediu și amestecați continuu până când amestecul începe să se îngroașe. Continuați să amestecați timp de aproximativ 10-15 minute până când amestecul devine dens și ușor de modelat în biluțe.
  • Transferați amestecul într-un castron și lăsați-l să se răcească la temperatura camerei. Acoperiți cu folie alimentară și lăsați să se odihnească timp de 1 oră.
  • După ce amestecul s-a răcit și s-a întărit, luați câte o lingură din acesta și formați biluțe rotunde, de dimensiuni mici. Dacă doriți, rulați biluțele prin granule de ciocolată sau nuci măcinate pentru decor.
  • Puneți biluțele de Brigadeiro într-un castron și păstrați-le la temperatura camerei sau în frigider timp de 1-2 zile.

Această rețetă ar trebui să producă aproximativ 20-25 de biluțe de Brigadeiro. Sper că vă veți bucura de acest desert tradițional brazilian!

Daca v-a placut reteta de astazi, aboneaza-te la Newsletter-ul nostru. Astfel nu vei rata nicio noutate culinara. De asemenea, ne poti urmari si pe Facebook sau Instagram.

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close