Branzica de casa pentru bebelusi. Cum o preparam?
Ingrediente
- 1 cana lapte (3,5%)
- 1 lingura zeama de lamaie
Mod de preparare
- Puneti laptele la fiert.
- Cand acesta a inceput sa fiarba, se adauga zeama de lamaie.
- Cand laptele a inceput sa-si schimbe culoarea si bulgarasii de branza s-a format, luati oala de pe foc.
- Turnati continutul printr-o sita. Branza va ramane, zerul se va scurge.
- Se consuma in maxim 48 de ore.
Branzica de casa pentru bebelusi, este o sursa excelenta de calciu si proteine. Incepanad cu varsta de 6-7 luni, in functie de recomandarea medicului pediatru, ii poti introduce bebelusului tau in dieta branzica.
Calciul este necesar pentru cresterea si dezvoltarea oaselor si a dintilor puternici in copilarie. Oasele noastre depoziteaza cea mai mare parte a calciului din corpul nostru. 99% din calciul din corp se gaseste in oase. Aceasta trebuie sa fie „completat” zilnic din dieta. Daca nu avem suficient calciu in copilarie, este posibil sa creasca riscul de probleme ale oaselor si fracturi ulterior.
Recomandari:
- In cazul lapelui formula se formeaza bulgarasi mult mai mici de branzica si e putin mai greu de scurs zerul – e nevoie de o sita mult mai deasa sau de tifon pus in mai multe straturi.
- Din 500 ml lapte se vor obtine aproximativ 4 linguri de branza – 60 g branzica.
- Laptele trebuie sa fie mai gras, cu o concentratie mai mare de grasime – aproximativ 3,5% grasime.
- Procesul de preparare (fierbere) dureaza maxim 10 minute – in general 5-7 minute. Durata de scurgere a zerului este de aproximativ jumatate de ora.
- Se recomanda sa se prepare cantitati mici – cat pentru 1-2 mese.
- Poate fi consumata la mesele principale sau la gustari. Se poate asocia cu alte produse lactate, legume, fructe, oua sau cereale.
Incearca si tu reteta de branzica de casa pentru bebelusi, pentru diversificarea alimentatiei.
Citeste mai multe despre regula de 4 zile aici.