Bors de vita cu sfecla

244

Bors de vita cu sfecla

Preparare25 mins
Timp de gătire1 hr 30 mins
Timp total1 hr 55 mins
Fel de mâncare: fel principal
Bucătaria: Ruseasca
Cuvânt cheie: bors de vita, ciorba cu sfecla, ciorba de vita, ciorba ruseasca, reteta ciorba de legume
Porţii: 8

Ingrediente

  • 700 g carne de vita
  • ulei pentru prajit
  • sare si piper
  • 2 linguri unt
  • 1 ceapa mare tocata
  • 3 morcovi medii, taiati rondele
  • 2 tulpini de telina tocate
  • 2 catei usturoi pisati
  • 1/2 lingurita coriandru
  • 1/2 lingurita chimion
  • 1/2 lingura zahar
  • 3 sfecle tocate
  • 950 ml stock de vita
  • 950 ml - 2l apa (in functie de cat de subtire o vrei)
  • 235 ml piure de rosii sau sos
  • 4-5 cartofi medii taiati cubulete
  • 400 g varza tocata
  • patrunjel si marar tocat
  • 1 lingura suc de lamaie

Mod de preparare

  • Preîncălziți o oală mare la foc mediu și adăugați uleiul. Odată ce uleiul este fierbinte, adăugați carnea de vită, condimentați-o cu sare și creșteți focul aragazului. Gatiti carnea pana se rumeneste bine peste tot, 7-8 minute. Scoateți carnea de vită din oală și puneți deoparte.
  • În oală, adăugați untul și lăsați-l să se topească. Adăugați ceapa, morcovii și țelina și amestecati. Reduceți focul la mediu și gătiți amestecul timp de 4 până la 5 minute, până când ceapa este translucidă. Adăugați usturoiul, apoi condimentați amestecul cu sare și piperul negru, chimenul, coriandrul și zahărul. Adăugați sfecla, stock-ul, apa și sosul de roșii. Adăugați mai multă apă pentru o supă mai subțire. Acoperiți oala cu un capac și fierbeti amestecul la foc mic. Gătiți supa timp de 45 de minute până la 1 oră, acoperită, până când carnea de vită este foarte bine fiarta.
  • Odată ce carnea de vită este fiarta, adăugați cartofii și gătiți supa timp de 15 minute. Adăugați varza, sucul de lămâie (opțional – adăugați pentru mai multă supă acră), mărar și pătrunjel și gătiți pentru încă câteva minute. Scoateți supa de pe foc, acoperiți oala și lăsați să stea timp de 15 minute înainte de servire.
  • Această ciorba devine mai delicioasă după ce stă peste noapte în frigider.
  • Puteți pregăti această rețetă folosind pui, carne de porc sau chiar miel. Păstrați timpul de gătit la fel.
  • Pofta buna!

Bors de vita cu sfecla, servita cu smantana si paine proaspata de casa. Suntem convinsi ca vei cere si a doua portie, este absolut minunata. Această supă de sfeclă poate fi făcută cu carne de vită, pui, porc sau chiar miel. Dacă utilizați pui sau carne de porc, luați în considerare utilizarea stock-ului de pui în loc de stock de carne de vită.

Borșul tradițional are o culoare roșie foarte bogată și vibrantă. De multe ori sunt întrebata cum il  fac atât de roșu! Puteți obține această culoare frumoasă folosind o mulțime de sfeclă, sos de roșii și permiteți-i borșului să gătească mai mult timp. Mi se pare că borșul devine mai frumos colorat după aproximativ o oră de gătit. Sfecla eliberează mai multa culoare și, combinata cu roșiile, face borșul super bogat! Timpul mai lung de gătire oferă, de asemenea, supa cu mai multă aromă!

Citeste in articolul de aici despre rosii si sanatatea inimii. 

Daca esti mare iubitor de ciorbe, iti las mai jos o lista pe care trebuie sa o incerci:

Vezi aici cum se prepara borsul de casa. 

Daca v-a placut reteta de astazi, Bors de vita cu sfecla, aboneaza-te la Newsletter-ul nostru. Astfel nu vei rata nicio noutate culinara. De asemenea, ne poti urmari si pe Facebook , Instagram   sau YouTube.

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close