Bors de post sau vegetarian

187

 

Bors de post sau vegetarian

Preparare25 minutes
Timp de gătire40 minutes
Timp total1 hour 5 minutes
Fel de mâncare: fel principal
Cuvânt cheie: bors de post, bors vegetarian, cirba acra cu sfecla, preparat de post, reteta ciorba de legume, reteta de post, reteta vegetariana
Porţii: 8

Ingrediente

  • 1 ceapa tocata
  • 2 morcovi tocati
  • 75 ml ulei
  • 2 sfecle tocate
  • 3 l apa
  • 2 cartofi taiati cubulete
  • 1/2 varza alba tocata
  • 700 g varza murata, tocata
  • 500 ml suc de rosii
  • marar uscat
  • chimion
  • coriandru uscat
  • putin usturoi pudra
  • tatrunjel tocat
  • sare si piper
  • smantana pentru servit (optional)

Mod de preparare

  • Intr-o oala mare puneti apa si dati-o la fiert.
  • Intr-o tigaie prajiti putin ceapa si morcovul. Scoateti pe o farfurie.
  • In aceeasi tigaie prajiti putin si sfecla, cat sa se inmoaie usor. Condimentati cu sare si piper.
  • Adaugati in oala cu apa cartofii si mixul de ceapa cu morcovi. Lasati 10 minute la fiert.
  • Puneti acum varza, varza murata si rosiile. Lasati 5 minute la fiert.
  • Adaugati sfecla si restul de condimente. Amestecati.
  • Mai lasati sa fiarba totul cateva minute, sau pana cand legumele sunt moi.
  • Se serveste simpla sau cu o lingura de smantana.
  • Pofta buna!

Bors de post sau vegetarian, pentru o masa sanatoasa si gustoasa. Veti ramane surprinsi de gustul bogat al ciorbei de legume. Ciorba taraneasca cu varza murata probabil nu este o noutate pentru voi. Este foarte des intalnita in Ardeal. Varza murata nu o pastram doar pentru salata, sarmale sau varza calita. Retetele ies extraordinare oricum am gati-o. Varza murata este intr-adevar un element cheie al preparatelor sezonului rece. De asemenea este foarte intalnita si in diverse diete, datorita beneficiilor pe care le aduce organismului.

Daca vrei sa aflii mai multe despre beneficiile consumului de varza murata si zeama de varza, da un ochi pe articolul de aici!

Revenind la acest bors de legume, acesta are o culoare foarte frumoasa datorita sfeclei si un gust usor acrisor datorita verzei murate. Daca nu ai inca varza murata de casa, o poti acri cu bors. Reteta simpla de bors de casa o poti vedea aici. Iar daca cauti o reteta simpla de varza la butoi pentru iarna, incearc-o pe cea de aici.

Noua ne plac foarte mult ciorbele acrite, de aceea am incercat o multime de retete romanesti dar si internationale. Curiozitatea ma impinge de fiecare data sa studiez si sa incerc ceva nou. Retetele bunicilor, ale mamelor sunt delicioase, dar de ce sa ne limitam?! De aici si ideea acestui blog culinar.

Alte retete de ciorba cu bors sau acre:

Bors de vita cu sfecla, servita cu smantana si paine proaspata de casa. Suntem convinsi ca vei cere si a doua portie, este absolut minunata. Această supă de sfeclă poate fi făcută cu carne de vită, pui, porc sau chiar miel.

Bors de vita cu sfecla

Ciorba de miel cu bors si smantana, este un preparat pe care nu trebuie sa-l ratati din meniul traditional romanesc.

Ciorba de miel cu bors si smantana

Ciorba de varza cu afumatura, una dintre cele mai bune din lume. Ciorba asta simpla, ieftina, rustica, e pur si simplu foarte gustoasa.

Ciorba de varza cu afumatura

Ciorba de peste cu legume– varianta simpla si rapida. Perfecta pentru orice sezon, deoarece nu contine grasimi si se poate servi chiar si rece.

Ciorba de peste cu legume- varianta simpla si rapida

Zurek este o ciorba poloneza, care se aseamana la gust, cu ciorba de burta. Oua, carnati, bors aromat cu usturoi si smantana, sunt doar cateva din ingredientele minune.

Zurek

Daca v-a placut reteta de astazi, bors de post sau vegetarian, aboneaza-te la Newsletter-ul nostru. Astfel nu vei rata nicio noutate culinara. De asemenea, ne poti urmari si pe Facebook sau Instagram.

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close