Bomboane cu rom si ciocolata
Porţii: 24
Ingrediente
- 130 g fulgi de ciocolata semi dulce, sau ciocolata tableta
- 65 g zahar pudra
- 3 linguri miere
- 1 esenta de vanilie
- 115 ml rom
- 400 g biscuiti de vanilie, sfaramati (fara crema, biscuiti simpli)
- 130 g nuci pecan, rasnite
- putina sare
- 65 g spinkles (bomboane mici pentru decor)
Mod de preparare
- Topitit ciocolata la microunde sau in baie de aburi fierbinti.
- Puneti zaharul pudra peste ciocolata topita si amestecati.
- Acum puneti romul, mierea si vanilia. Amestecati bine cu o spatula de cauciuc.
- Intr-un alt castron amestecati nucile rasnite cu biscuitii bine rasniti si putina sare.
- Adaugati putin cate putin din mixul de biscuiti peste ciocolata. Amestecati bine pana cand toate ingredientele sunt incorporate.
- Acoperim castronul cu ciocolata pentru 20-30 de minute, pentru a permite ingredientelor sa se combine. Se lasa la frigider
- Cand timpul a trecut, ne apucam sa formam bomboanele.
- Luati cu lingura aluat din castron si formati mingiutele cu palmele.
- Puneti intr-un castron bomboanele decorative.
- Treceti fiecare mingiuta de ciocolata prin bomboane decorative si asezati-le in cutii festive.
- Se pastreaza la frigider pana la servire.
Bomboane cu rom si ciocolata, pregatite in bucataria de acasa. Invelite cu sprinkles multicolore pentru un design festiv, vor infrumuseta masa ta de Craciun. Puteti oferi acest desert celor dragi, in cutii cadou 😉
Aceste bomboane sunt foarte usor de realizat, practic o joaca de copil. Ingredientele nu sunt deloc pretentioase, le gasim cu usurinta la orice supermaket.
Tips!
- Aluatul se tine cel putin 20 de minute la frigider pentru a fi mai usor de modelat. Daca se incalzeste, se va lipi de palme. De asemenea va puteti unge mainile cu putin unt topit, daca aluatul inca se lipeste.
- Daca bilutele de ciocolata sunt foarte uscate si bomboanele decorative nu se lpesc, stropeste ciocolata cu putina apa calda sau trece-ti palmele intr-un castron cu apa calda.
- Lasa-ti imaginatia la joaca si fii inventiva! Aceste bomboane se pot inveli in nuca de cocos, nuca pecan rasnita, cacao pudra, zahar pudra etc.
- Pregateste bomboanele cu 2 zile inainte de servire si pastreaza-le la frigider. Asta va ajuta biscuitele sfaramat, din interior, sa prinda si mai bine aroma ingredientelor folosite.
- Se pastreaza la frigider pana la 2 saptamani.
Da, aceste bomboane contin alcool, si cum romul nu se fierbe inainte de folosire, aveti grija cui le oferiti.
Spor la gatit bomboane cu rom si ciocolata!