Blat de pizza simplu

118

Blat de pizza simplu si usor

Preparare10 mins
La dospit1 hr
Timp total1 hr 10 mins
Fel de mâncare: fel principal
Bucătaria: Italiana
Cuvânt cheie: aluat pentru pizza, aluat rapid pizza, aluat simplu pizza, blat de pizza, coca de pizza
Porţii: 4

Ingrediente

  • 500 g faina cernuta
  • 7 g drojdie uscata sau 25 g drojdie proaspata
  • 375 g apa calduta
  • 10 g sare

Mod de preparare

  • In apa calduta puneti drojdia si amestecati pentru a se topi.
  • Intr-un castron mare cerneti cantitatea de faina. Adaugati sarea si amestecati.
  • Adaugati apa cu drojdie peste faina si amestecati pentru a crea coca.
  • Infainati blatul de lucru.
  • Puneti coca pe blat si framantati 4-5 minute.
  • Cantariti si impartiti coca in 4 parti egale.
  • Asezati bucatile intr-o tava mare, acoperiti si lasati la crescut cca 1h.
  • Incingeti cuptorul la 250 de grade Celsius. Daca aveti piatra pentru cuptor, dati-o la cuptor pentru a se incinge. Daca nu aveti, pregatit o tava cu hartie de copt. Nu ungeti tava cu ulei, presarati putin gris.
  • Aluatul pentru pizza se intinde cu mana, nu cu facaletul.
  • Umpleti pizza cu ingredientele tale preferate.
  • Dati la cuptor pentru 7 -10 minute.
  • Pofta buna!

Blat de pizza simplu si usor, cu doar cateva ingrediente. Se prepara rapid iar rezultatul este extraordinar. Umple-l cu ingredientele preferate, la alegere.

Gatitul pe piatra

Prin gatitul pe piatra, scapati de fumul din casa atunci cand se gateste carne iar blatul de pizza nu va mai fi pe jumatate ars. Datorita rezistentei termice a pietrei naturale caldura ramane constanta si se va raspandi uniform pe toata suprafata pietrei.

Avantajele gatitului pe piatra:

  • Rezistenta termica a pietrei naturale;
  • Caldura se raspandeste uniform pe suprafata;
  • Costuri accesibile;
  • Piatra pastreaza aromele preparatelor.

Instructiuni de utilizare:

Inainte de prima utilizare se spala bine cu apa pentru a inlatura eventuala murdarie adunata in urma transportului. Se lasa la uscat o zi. Se pune piatra in cuptor si acesta se incalzeste la 200-250 de grade timp de o jumatate de ora. Nu se pune in cuptorul deja incalzit. Se scoate piatra cu ajutorul unei manusi antitermice si se unge cu ulei de masline pe ambele parti. Se poate folosi si ulei de floarea soarelui, dar acesta scoate putin mai mult fum. Se pune piatra in cuptor la aceeasi temperatura, pentru inca o ora. Toate aceste operatiuni sunt necesare pentru o cat mai buna igienizare a pietrei. Dupa prima utilizare, o simpla spalare cu apa este de ajuns. Se foloseste doar o parte a blatului.

Piatra folosita in bucatarie la prepararea mancarurilor nu trebuie sa fie tratata cu impermeabilizant. Nu trebuie sa fie tratata cu nici un fel de substanta si nici sa nu aiba vreo plasa de ranforsare.

Pentru pizza facuta acasa, o piatra de copt este esentiala si garanteaza un rezultat excelent. Painea coapta pe piatra are niste calitati care nu se pot imita prin folosirea unei tavi obisnuite.

Daca v-a placut reteta de astazi, blat de pizza simplu, aboneaza-te la Newsletter-ul nostru. Astfel nu vei rata nicio noutate culinara. De asemenea, ne poti urmari si pe Facebook , Instagram   sau YouTube.

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close