Blat de pizza cu cartofi – blat pufos

49

Blat de pizza cu cartofi

Preparare35 mins
Timp de gătire20 mins
Timp total55 mins
Fel de mâncare: fel principal
Bucătaria: Italiana
Cuvânt cheie: aluat de casa pentru pizza, Blat de pizza cu cartofi, blat pufos, pizza de casa
Porţii: 1 aluat

Ingrediente

  •   550 g făină
  • 360 ml apă
  • 7 g drojdie uscată sau 25 g drojdie proaspătă
  • 20 g zahăr
  • 275 g cartofi fierti în coajă
  • 50 g ulei
  • 15 g sare

Mod de preparare

  • Fierbeti cartofii in coaja, in apa cu sare.
  • Dupa ce s-au fert se lasa la racit usor apoi se curata de coaja si se paseaza.
  • Intr-un castron mare pregatiti maiaua din apa, zahar, drojdie si 250 g faina.
  • Adaugati cartofii in castron. Puteți amesteca și cu aparatul de frământat, cu o lingură de lemn sau cu un tel.
  • Adăugati uleiul, sarea și apoi, treptat, restul de făină.
  • Framantati aluatul si lasati-l apoi la dospit cca 40 de minute la loc caldut sau pana cand acesta isi dubleaza volumul.
  • Incingeti cuptorul la 240 de grade Celsius.
  • Scoateti aluatul din castron si impartiti-l in doua parti egale.
  • Intindeti aluatul pentru a-i da o forma, direct pe hartia de copt, cu mana.
  • Acum puteti aseza pe blat branzeturi, salamuri, ciuperci si ce va mai place.
  • In functie de grosimea blatului, pizza se lasa la copt intre 10 si 20 de minute.
  • Cand este gata, se scoate, se lasa la racorit 2-3 minute si se serveste.
  • Procedati la fel si cu cea de-a doua pizza.
  • Pofta buna!

Blat de pizza cu cartofi este un blat pufos si gustos, usor de facut in casa. Partea inferioară și lateralele sunt crocante, așa cum trebuie. Aluatul cu cartofi are gust și arome deosebite! Cartofii au umiditate care păstrează preparatele proaspete zile în șir (nu li se usucă miezul). Cartofii pentru aluat sunt cei albi, fainsi. Nu se fierb deja taiati deoare ce vor umple de apa. Curatati-i de coaja cand sunt inca fierbinti, coaja se va dezlipi mai repede. Nu folositi mixerul pentru a-i zdrobi/pasa, cartofii devin cleiosi. Cel mai bine folositi zdrobitorul de cartofi. Merge mai simplu și mai rapid atâta timp cât cartofii sunt calzi. Dacă aveți presă specială pentru cartofi o puteți folosi cu încredere.

Tare bine arată și miroase pizza cu aluat cu cartofi! Am tăiat prima pizza și am admirat secțiunea ei: blatul este pufos, plin de bule. Părțile expuse direct la căldura cuptorului s-au rumenit tare fain și sunt crocante.

Acest aluat de pizza cu cartofi fierți nu este vreo inventie românească ci are origini italiene.  Din aceste cantități rezultă 2 pizza cu diametru de 28 cm cu blat moale și pufos cu cartofi sau sau 3 pizza cu blat mai subțire.

Daca v-a placut reteta de astazi, aboneaza-te la Newsletter-ul nostru. Astfel nu vei rata nicio noutate culinara. De asemenea, ne poti urmari si pe Facebook sau Instagram.

 

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close