Biscuiti simpli de vanilie pentru Craciun

226

 

Biscuiti simpli de vanilie pentru Craciun

Preparare25 minutes
Timp de gătire10 minutes
La frigider30 minutes
Timp total1 hour 5 minutes
Fel de mâncare: desert
Cuvânt cheie: biscuiti cu unt, biscuiti de casa, biscuiti de vanilie, biscuiti decorativi, biscuiti pentru craciun, biscuiti simpli, reteta glazura
Porţii: 20 buc

Ingrediente

  • 110 g unt nesarat si moale, la temperatura casei
  • 150 g zahar
  • 1 ou
  • 1 esenta de vanilie
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingurita ghimbir pudra
  • putina sare
  • 1 plic praf de copt
  • 250 g faina

Pentru glazura

  • 2 albusuri de ou
  • 400 g zahar pudra (+200 g pentru a ajusta consistenta)
  • culoare alimentara (optional)

Mod de preparare

  • Pune untul, zaharul si sarea intr-un castron mare. Amestecati bine cu un tel.
  • Adauga oul si incorporeza-l.
  • Pune vanilia, scortisoara si ghimbirul. Amesteca din nou.
  • Pune faina si praful de copt si amesteca cu o spatula sau cu mana.
  • Acopera aluatul si da-l la frigider pentru 30 de minute.
  • Daca aluatul a stat mai mult de 30 de minute la frigider, lasa-l sa ajunga la temperatura camerei inainte de a-l intinde, pentru a nu se rupe (sfarama).
  • Incinge cuptorul la 180 de grade Celsius
  • Intinde aluatul cu un sucitor, pe o suprafata pudrata cu faina.
  • Taie biscuitii cu forma pe care o doresti.
  • Aseaza biscuitii pe o tava cu hartie de copt.
  • Dati tava la cuptor pentru 8-12 minute sau pana cand acestia se auresc frumos.
  • Se lasa la racit complet inainte de a-i orna.
  • Facem glazura. Pune albusurile si zaharul in vasul mixerului.
  • Mixeaza pana cand ajungi la consistenta dorita. Mai adauga zahar, putin cate putin, daca este nevoie. Poti sa faci un test inainte, pune putina glazura pe o hartie si vezi daca aceasta curge prea tare sau daca este perfecta pentru decorat.
  • Daca folosesti culoare alimentara, mai verifica o data consistenta. Culoarea este lichida si este posibil sa mai trebuiasca zahar pudra.
  • Daca glazura s-a intarit prea tare, pune cu lingurita putina apa si amesteca.
  • Pune glazura intr-un pos si decoreaza biscuitii. Te poti ajuta si de o scobitoare pentru a indeparta glazura, daca ai gresit, sau pentru a uniformiza glazura.
  • Daca vrei sa treci de doua ori cu glazura peste biscuiti, asteapta 5-10 minute pentru ca primul strat sa se intareasca, iar culorile sa nu se imprastie.
  • Enjoy!

Biscuiti simpli de vanilie pentru Craciun. Cei mai fericiti vor fi copiii care se vor amuza copios la ornarea lor.

Pentru cei mai buni biscuiti avem nevoie in primul rand, de un unt foarte bun si gras. Acesta trebuie sa fie moale, la temperatura camerei. Daca este rece, nu se va amesteca cu zaharul si cu restul ingredientelor. Un alt factor important este sa nu amesteci prea mult compozitia, ci doar cat sa obtineti un aluat omogen. Acesta trebuie sa moale, usor lipicios, si neaparat trebuie dat la frigider pentru a obtine cei mai fragezi biscuiti.

Pentru biscuiti moi lasati-i mai putin la cuptor, iar pentru biscuiti crocanti, mai mult. In functie de grosimea biscuitilor, timpul de coacere poate varia. Eu am intins foaia de aluat cu o grosime de 3 mm. Au mai crescut la coacere. Insa, detaliile astea raman la alegerea voastra.

Glazura pe care am facut-o este cea clasica, adica royal icing. Este una simpla, din zahar pudra si albus de ou. Daca nu vrei sa folosesti albusul, poti adauga lapte. Pentru 1 albus de ou se adauga 30 de ml de lapte. Totusi, cu albus, glazura se intareste mai bine, devine mata si rezistenta. Cea cu lapte se strica la atingere. Puteti colora glazura cu orice culoare doriti, sau o puteti lasa simpla.

Biscuitii se lasa apoi la uscat si se pot pastra in borcane de dulciuri, inchise ermetic.

Daca v-a placut reteta de astazi, biscuiti simpli de vanilie pentru Craciun, aboneaza-te la Newsletter-ul nostru. Astfel nu vei rata nicio noutate culinara. De asemenea, ne poti urmari si pe Facebook sau Instagram.

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close