Biscuiti in forma de ou pentru masa de Paste

220

 

Biscuiti in forma de ou pentru masa de Paste

Fel de mâncare: desert
Cuvânt cheie: aluat biscuiti, biscuiti, biscuiti de casa, biscuiti in forma de ou, biscuiti pentru Paste, biscuiti simpli, desert pentru paste, desert simplu, masa de Paste, meniu de Paste, reteta biscuiti
Porţii: 50 buc

Ingrediente

  • 100 g unt, nesarat, la temperatura camerei
  • 130 g zahar granulat
  • 1 ou intreg
  • 1 galbenus de ou
  • 1 esenta de vanilie
  • 230 g faina
  • 35 g lapte praf
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 35 g ciocolata semidulce (neagra sau alba)

Pentru bezea

  • 255 g zahar pudra
  • 2 linguri si jumatate pudra pentru bezea
  • 80 ml apa
  • 1 esenta vanilie
  • colorant alimentar (aqua, turquoise, verde, la alegere)
  • colorant alimentar maro

Mod de preparare

  • Incepem cu aluatul pentru biscuiti. Puneti untul cu zaharul in castronul mixerului si mixati cca 2 minute pana cand veti obtine o crema pufoasa.
  • Adauga in castron ou, albusul si esenta de vanilie si continua sa mixezi.
  • In alt castron cerne faina, adauga laptele praf, sarea si praful de copt. Amesteca bine.
  • Dati mixerul la viteza minima si adauga cu lingura mixul de faina peste oua.
  • Razuieste ciocolata si pune-o si pe ea in aluat, amestecand cu o spatula de cauciuc.
  • Acopera castronul cu aluatul pentru biscuiti si da-l la frigider o ora.
  • Incinge cuptorul la 175 grade celsius. Pregateste suprafata de lucru cu faina si tava pentru copt cu hartie.
  • Intinde aluatul si taie-l cu o forma de ou. Aseaza biscuitii in tava la o distanta de 2 degete.
  • Dati la cuptor 8-9 minute si asezati-i pe o suprafata intinsa la racit.
  • Pregatim bezeaua. In castronul mixerului pune zaharul pudra, pudra de bezea, apa si esenta de vanilie. Mixeaza 2 minute.
  • Mai adauga apa daca este nevoie, insa puneti cate putin cu lingura, pentru a nu-l face prea apos. Pentru a verifica consistenta ei pentru aceasta reteta, ridicati un varf de bezea, in 20 de secunde acesta trebuie sa dispara complet in aluat.
  • Cand ai ajuns la consistenta dorita, pune culoarea alimentara, pe care ai ales-o.
  • Transfera bezeaua intr-un pos sau punga taiata la un colt.
  • Orneaza suprafata biscuitilor.
  • Lasa biscuitii la odihnit 6-8 ore, neacoperiti.
  • Cand timpul a trecut, pune intr-un castronas mic culoarea alimetara maro, ia o pensula mica de pictat (curata) si stropeste cu degetul suprafata colorata a biscuitilor. (Pentru a evita o mare mizerie in bucatarie, aseaza biscuitii pe o bucata de hartie de copt. Iar pentru a nu-ti pata degetele cu maro, poti dilua culoarea cu putina apa sau poti folosi manusi de unica folosinta). Lasa culoarea sa se usuce bine pe biscuiti inainte de a-i servi.
  • Se pastreaza la temperatura camerei, pana la o saptamana.
  • Enjoy!

Biscuiti in forma de ou pentru masa de Paste, un desert frumos colorat, delicios , care-i va incanta mai ales pe cei mici, mai ales daca vor participa la decorarea lor.

Ce este pudra de bezea

Pentru ca bezeaua nu am dat-o la cuptor ci am lasat-o sa se usuce natural, in locul oualelor am folosit pudra de bezea. Aceasta pudra este folosit in cofetarii si se poate cumpara din magazinele specializate sau online, nu este scumpa deloc. Pulberea este un produs din oua pasteurizat – „albusuri uscate cu stabilizatori si agenti anti-aglomerare precum amidonul de porumb”.

Se foloseste pentru a rigidiza retetele. Alte avantaje spre deosebire de albusurile de ou:

1) Riscul redus de salmonella

2) Mai putin timp / munca / efort folosit – nu trebuie sa bateti albusurile pentru o lunga perioada de timp pentru a le rigidiza

As presupune, ca ar avea rezultate mai consistente. Atunci cand faceti bezea cu albusuri, trebuie sa aveti grija sa nu introduceti galbenus sau alte grasimi in amestec. Este usor sa masurati pudra, in timp ce acelasi lucru nu este valabil atunci cand masurati albusurile de ou.

Daca v-a placut reteta de astazi, biscuiti in forma de ou pentru masa de Paste , aboneaza-te la Newsletter-ul nostru. Astfel nu vei rata nicio noutate culinara. De asemenea, ne poti urmari si pe Facebook sau Instagram.

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close