Biscuiti de casa fragezi, traditionali, cu unt sau untura.
Echipament
- Cuptor
- forme pentru biscuiti
Ingrediente
- 3 oua
- 600 g faina
- 150 g zahar pudra
- coaja de la o lamaie
- putina sare
- 200 g unt gras sau 130 g untura
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- 3 plicuri zahar vanilat
- zahar pudra pentru ornat
Mod de preparare
- Scoate untul din frigider ca sa se inmoaie. Cand este la temperatura camerei, pune-l intr-un bol incapator si cu ajutorul unui mixer, bate-l bine cu zaharul pudra pana cand se dizolva zaharul iar amestecul este cremos.
- In compozitie, adauga oul intreg, coaja de lamaie si amesteca. Aluatul trebuie sa fie moale.
- Pune faina cernuta impreuna cu bicarbonatul si sarea.
- Framanta cu mana pana cand se leaga un aluat omogen si ferm insa nu exagera cu framantatul.
- Formeaza o bila de aluat, inveleste intr-o folie alimentara si pune la frigider pentru 2 ore.
- Preincalzeste cuptorul la 180 grade C sau mediu.
- Intinde aluatul intr-o foaie mai groasa, de un centimetru, cat mai uniform pe masa de lucru presarata cu putina faina. Taie cu forma de stea biscuitii de casa, pune-i intr-o tava intinsa tapetata cu hartie de copt
- Daca doriti biscuitii spirala, montati forma la masina de tocat. Cu mana se ajuta usor „la iesire” pentru a fi de aceeasi grosime si sa nu se intinda. Se aseaza in tava cu hartie de copt
- Pune tava la cuptor pentru 10-12 minute sau pana cand se rumenesc usor.
- Cand sunt gata, se orneaza cu zahar pudra, fulgi de nuca de cocos, bomboane colorate, etc.
Biscuiti de casa fragezi, traditionali, cu unt sau untura. Folositi diferite forme pentru a crea o farfurie spectaculoasa pentru masa de Craciun.
Ca si aroma, am folosit coaja de lamaie dar se poate adauga scortisoara, vanilie, migdale. Biscuitii , rezista destul de bine cateva zile, astfel ca se pot prepara mai devreme, pentru ziua in care iti trebuie, ca sa nu te aglomerezi cu treburile.
Puteti servi biscuiti de casa fragezi la ceai, cafea, lapte sau suprapusi si lipiti intre ei cu crema sau gem. Reteta este simpla si rapida, iar ideile sunt numeroase.
De ce sa desertul de casa este mai bun?
✓ stim exact ce ingrediente am folosit si putem controla usor cantitatea de zahar
✓ biscuitii de orice fel se pastreaza foarte bine pana la 2 saptamani sau chiar mai mult in borcane inchise ermetic, deci ii pregatim intr-un weekend cand avem mai mult timp liber si ii avem mereu la indemana
✓ dulciurile facute in casa sunt intoteauna mai bune pentru cei mici decat cele cumparate
✓ putem pregati biscuitii impreuna cu familia, pentru momente frumoase petrecute impreuna
✓ perfecti la micul dejun alaturi de un pahar de lapte rece, ca si gustare dulce pentru un plus de energie intre mese, perfecti pentru calatorii si drum lung, drumetii si picnicuri in familie
Vezi aici si reteta de bomboane cu rom si ciocolata, pentru o masa mult mai colorata si spectaculasa.