Biscuiti cu crema de lamaie

284

 

Biscuiti cu crema de lamaie

Preparare20 minutes
Timp de gătire20 minutes
La frigider30 minutes
Timp total1 hour 10 minutes
Fel de mâncare: desert
Cuvânt cheie: aluat pentru biscuiti, Biscuiti cu crema de lamaie, biscuiti de casa, biscuiti fragezi, crema de branza cu lamaie, crema de lamaie

Ingrediente

  • 300 g faina (plus 1-2 linguri daca mai este nevoie)
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • 185 g unt moale, nesarat, la temperatura camerei
  • 125 g zahar
  • 3 galbenusuri de ou
  • 1 esenta vanilie
  • 2 lingurite coaja rasa de la o lamaie
  • 2 linguri zeama proaspat stoarsa de la 1 lamaie

Pentru crema

  • 125 g crema de branza
  • 4 linguri unt nesarat, moale, la temperatura camerei
  • 1 lingurita si jumatate coaja rasa de la lamaie
  • 3 linguri zeama proaspat stoarsa de la lamaie
  • un praf de sare
  • 60 g zahar pudra
  • zahar pudra pentru ornat - optional

Mod de preparare

  • Intr-un castron mare amesteca faina, praful de copt si sare.
  • Pune untul si zaharul in castronul mixerului. Mixeaza la viteza medie cca 3 minute, pana cand untul devine pufos.
  • Redu viteza, adauga galbenusurile, vanlia, coaja si zeama de lamaie. Mai mixeaza 1 minut pana cand toate ingredientele s-au combinat frumos.
  • Mixeaza in continuare la viteza mica si adauga treptat faina. Daca aluatul este lipicios, mai adauga faina.
  • Scoate aluatul din castron, imparte-l in 2 parti egale, inveleste-l in folie si da-l la frigider pentru 30 de minute.
  • Incinge cuptorul la 180 de grade celsius. Pregateste tava cuptorului cu hartie de copt.
  • Scoate aluatul din frigider si lasa-l la temperatura camerei pentru a se incalzi usor, inainte de a a-l da la cuptor.
  • Presara putina faina pe blatul de lucru.
  • Intinde aluatul si taie-l cu o forma rotunda.
  • Aseaza biscuitii in tava si da-i la cuptor 10-11 minute pana cand se coc si se bronzeaza frumos.
  • Scoate-i din tava si lasa-i la racit complet inainte de umplere cu crema.
  • Intre timp pregatim si crema pentru umplut.
  • Tot in castronul mixerului puneti toate ingredientele pentru crema.
  • Mixati pana cand optineti o crema pufoasa.
  • Puneti cate o lingura pe suprafata neteda a biscuitelui apoi aseaza cel de-al doilea peste crema, pentru a forma un sandwich dulce.
  • Presara zahar pudra deasupra, pentru servire (optional)
  • Pofta buna!

Biscuiti cu crema de lamaie si branza, un desert foarte simplu, parfumat si delicios. Lista de ingrediente este simpla iar pasii usor de urmat.

Pentru un rezultat mai fancy, săriți peste pudratul cu zahăr de cofetărie. În schimb, topiti o  ciocolată albă într-un castron la aburi fierbinti. Înmoaie jumătate din fiecare biscuite în ciocolată și apoi într-un castron de nuci prăjite tocate mărunt. Se pune pe un gratar sau pe hartie cerata pana se intareste ciocolata.

Toate mamicile cauta biscuiti deliciosi, facuti in casa, in care stiu exact ce ingrediente au folosit. Mai mult de atat, reteta de Biscuiti taiati cu forma este o activitate perfecta de facut impreuna cu micutii vostri, ca o activitate de weekend sau vacanta, cand ne dorim sa ii tinem departe de tehnologie, sa petrecem timp impreuna, sa ne facem amintiri…delicioase!

Puteti folosi orice forma pentru a taia biscuitii, de la un banal pahar si pana la forme complexe. Este un aluat foarte bun si biscuitii isi vor pastra forma la copt. Biscuitii taiati cu forma se pastreaza foarte bine pana la o saptamana in casserole inchise ermetic sau in borcane pentru prajituri.

Daca v-a placut reteta de astazi, biscuiti cu crema de lamaie, aboneaza-te la Newsletter-ul nostru. Astfel nu vei rata nicio noutate culinara. De asemenea, ne poti urmari si pe Facebook , Instagram   sau YouTube.

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close