Biscotti cu migdale
Ingrediente
- 200 g migdale
- 500 g faina
- 200 g zahar
- 100 ml lapte
- 3 oua
- 1 lingurita esenta de migdale
- 10 g praf de copt
- 100 g unt
- coaja de la o lamaie
- putina sare
Mod de preparare
- Intr-un castron mare puneti faina, zaharul, sare si praf de copt. Amesteca foarte bine toate ingredientele cu un tel.
- Puneti acum ouale, laptele, untul moale, coaja de lamaie si esenta de migdale.
- Amestecati cu o lingura si cand aluatul a inceput sa se formeze, framantati cu mana 3-4 minute.
- Adaugati acum si migdalele (intregi sau tocate mari), si incorporati-le si pe ele.
- Incingeti cuptorul la 175 de grade Celsius.
- Transferati acum aluatul pe blatul de lucru si impartiti-l in 4 parti egale. E normal ca aluatul sa fie lipicios, nu va speriati.
- Puneti putina faina in palme si rulati cele 4 parti de aluat, pentru a forma 4 baghete.
- Asezati baghetele intr-o tava cu hartie de copt si dati-o la cuptor pentru 30 de minute.
- Scoateti acum baghetele, lasati-le 2-3 minute la racit apoi feliati-le.
- Aseaza din nou feliile in tava si mai dati-le la cuptor 15-20 de minute, in functie de preferinte.
- Scoateti tava de la cuptor si lasati biscotti la racit inainte de servire.
- Pofta buna!
Biscotti cu migdale atunci cand vreti niste biscuiti crocanti, numai buni de inmuiat in lapte, ceai sau cafea. Daca nu sunteti fani migdale, le puteti inlocui cu stafide, merisoare, fistic, alune, fructe uscate sau ce va place voua cel mai mult. Ba chiar ciocolată.
Printre dulciurile gatite zilele acestea s-au numarat si acesti biscotti care au incantat pe toata lumea. Partea interesanta la acesti biscotti este faptul ca ei pot fi destul de tari. Cei care nu ii cunosc ar putea spune ca s-a intamplat ceva cu produsul sau cu reteta. Nu, biscotti chiar trebuie sa fie tari ca sa poata fi inmuiati in vin, asa cum se facea pe vremuri. Eu una, va recunosc ca nu i-am servit niciodata alaturi de vin, insa va asigur ca se potrivesc de minune cu o ceasca de cafea cu lapte!
Acesti biscotti cu migdale rezista foarte mult timp la temperatura camerei, tinuti in cutii metalice sau borcane de sticla bine inchise.
Biscotti sunt biscuiți originari din Italia. Denumirea de ,,biscotti” se referă de fapt la tehnica de coacere a acestor biscuiții, adică: ,,bis” – de două ori, iar ,,cotti”- copți. Așa și este, aceștia se coc de două ori, tocmai de aceea la final ies foarte crocanți. Cum ziceam mai sus, numai buni de înmuiat în cafea sau ceai, după preferințe.
Biscotti se fac usor, sunt aromati si bineveniti mereu.
Daca v-a placut reteta de astazi, aboneaza-te la Newsletter-ul nostru. Astfel nu vei rata nicio noutate culinara. De asemenea, ne poti urmari si pe Facebook , Instagram sau YouTube.