Bifteki -chiftelute grecesti cu branza feta la mijloc
Ingrediente
- 450 g carne tocata (la alegere)
- 1 ou
- 2 felii paine (inmuiate in apa
- 1 lingura oregano
- 2 linguri patrunjel proaspat tocat
- 1 ceapa medie tocata fin
- 1 catel de usturoi zdrobit
- chimion, scortisoara, nucsoara - dupa gust
- sare si piper dupa gust
- 200 g branza feta taiata in 4 felii sau cuburi
- 3 linguri ulei de masline
- frunze de menta tocate
Mod de preparare
- Intr-o tigaie incinge o lingura de ulei. Prajeste ceapa si usturoiul pentru 3 minute, sau pana cand se inmoaie. Indeparteaza pe o farfurie si lasa la racit.
- Incinge cuptorul la 200 de grade Celsius.
- Intr-un castron mare amesteca toate ingrediente , inclusiv ceapa prajita, si condimentele.
- Amesteca cu mana pana cand obti o pasta omogena.
- Imparte cantitatea in 4 parti egale.
- Ia fiecare parte si tapeaz-o cu palmele.
- Pune branza feta in mijloc si inveleste.
- Pune restul de ulei in tigaie si incinge-l la foc mediu.
- Prajeste chiftelutele pe fiecare parte cate 2 minute.
- Pregateste o tava cu hartie de copt.
- Scoate chiftelele in tava si da-le la cuptor pentru inca 15 minute.
- Se servesc calde cu salata proaspata sau sos tzatziki.
- Pofta buna!
Bifteki sunt chiftelute grecesti cu branza feta la mijloc, prajite in ulei, fripte pe gratar sau coapte la cuptor. Se serveste cu salata proaspata, sos tzatziki sau legume la gratar.
Bifteki grecești sunt o variantă a keftede-lor sau chiftelelor, îmbibate cu arome tipic grecești cu ingrediente ca ceapă, chimion, oregano și mentă. Bifteki sunt umplute cu un strat de feta și împăturite. Apoi sunt modelate sub formă de burger și gătite la grătar, tigaie sau cuptor.
Ce sunt bifteki?
Bifteki înseamnă „hamburger”, iar numele se referă la modul în care este modelată carnea – de obicei, ca bile ușor aplatizate. Surprinzător, acestea sunt rareori servite cu brânză feta în Grecia, cel mai des fiind servite simplu. Și în America, oamenii mănâncă fără feta, ca o variantă grecească a omniprezentului hamburger. Lumea specialităților grecești cu carne tocată nu este întotdeauna bine definită când vine vorba de rețete.
Carnea tocată – deseori carne de miel tocată, dar și vită, sau o combinație a acestora este posibilă – este amestecată și frământată cu ceapă, ou, pesmet și o selecție de arome tipic grecești, precum chimion, oregano, mentă și usturoi.
Transformă-ți pranzul într-o masă completă cu o salată grecească și cartofi prăjiți ca garnituri.
Daca v-a placut reteta de astazi, aboneaza-te la Newsletter-ul nostru. Astfel nu vei rata nicio noutate culinara. De asemenea, ne poti urmari si pe Facebook , Instagram sau YouTube.