Batoane de peste la cuptor

375

 

Batoane de peste la cuptor

Preparare20 mins
Timp de gătire20 mins
Timp total40 mins
Fel de mâncare: aperitiv, fel principal, gustare
Cuvânt cheie: cod la cuptor, peste crocant, peste la cuptor, peste pane, reteta cod, reteta peste, reteta simpla
Porţii: 16 buc

Echipament

  • Tava de cuptor cu gratar

Ingrediente

  • 500 g file de cod, taiat fasii
  • 1 lingurita pudra de ceapa
  • 1/2 lingurita pudra de usturoi
  • 2 oua mari
  • sare si piper dupa gust
  • 45 g faina
  • 200 g pesmet
  • patrunjel sau marar tocat
  • ulei pentru uns tava
  • 2 lingurite sos picant, optional

Mod de preparare

  • Incinge cuptorul la 190 grade Celsius. Pregateste tava cu hartie de copt unsa cu putin ulei, iar daca ai gratar pentru tava, sari peste acest pas.
  • Pregateste 3 castroane. In primul almesteca faina cu pudra de usturoi, pudra de ceapa, piper si sare.
  • In al 2-lea castron bat usor ouale cu sosul picant, daca folosesti.
  • In al 3-lea castron pune pesmetul cu o lingura de ulei de masline si amesteca bine.
  • Sterge bine codul cu hartie. Da-l prin faina, apoi ou si la final prin pesmet.
  • Aseaza batoanele direct in tava, pe hartie sau pe gratar.
  • Dati la cuptor 15-20 de minute. Daca ati pus batoanele direct in tava, intoarceti-le la jumatatea timpului pentru a se coace uniform pe ambele parti. Daca folositi gratar, acest pas nu este necesar.
  • Cand sunt gata, scoate batoanele pe o farfurie, presarati marar tocat.
  • Sunteti gata de servit!
  • Pofta buna!

Batoane de peste la cuptor, foarte delicioase, cu o crusta crocanta la exterior si moale in interior. Cel mai probabil ingredientele le ai deja acasa, acestea fiind simple si la indemana.

Daca doriti batoane estra crocante, puteti da la cuptor, pentru cateva minute pesmetul inainte de a-l folosi. Acesta se amesteca cu o lingura de ulei si se aseaza in tava cu hartie. Aveti grija insa sa nu-l lasati foarte mult, trebuie verificat la fiecare 30 de secunde. In cazul in care nu doriti sa folositi ou la acesta reteta, il puteti inlocui cu smantana. Astfel veti da pestele prin faina, smantana, apoi pesmet. Vezi aici si tipurile de faina fara gluten.

Aceasta reteta, batoane de peste la cuptor, se serveste cu o salata de cruditati, proaspata, sau cu sosurile tale preferate. Este un preparat kids friendly, copii adora orice este crocant, mai ales ca seamana cu un preparat de top fastfood. Batoanele preparate de tine vor fi mult mai sanatoase si gustoase, iar piticii vor fi foarte incantati.

Idei de servire:

Daca doriti sa nu ratati nicio reteta culinara, va puteti abona oricand la newletter-ul nostru sau puteti urmari paginile de Facebook si Instagram.

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close