Batoane de mozzarella

413

Batoane de mozzarella

Preparare30 mins
Timp de gătire10 mins
La congelator2 hrs
Timp total2 hrs 40 mins
Fel de mâncare: aperitiv
Bucătaria: Italiana
Cuvânt cheie: aperitiv delicios, baton cu mozzarella, mozzarella pane, usor de gatit
Porţii: 16 bucati
Calorii: 141kcal

Ingrediente

  • 15 batonase de mozzarella
  • 45 g faina
  • 150 g pesmet
  • sare si piper dupa gust
  • 2 oua
  • 2 lingurite lapte
  • ulei pentru prajit
  • 2 linguri patrunjel tocat
  • 1 cana sos marinat

Mod de preparare

  • Pune faina intr-un castron mic. Pesmetul, sarea si piperul se amesteca intr-un alt castron
  • In al 3-lea castron punem ouale si laptele si amestecam bine
  • Scufunda fiecare baton de mozzarella in faina, in ou, in pesmet, in ou din nou si inca o data in pesmet.
  • Repetati procesul si cand toate batonasele au fost scufundate, se aseaza pe o tava si se da la concelator 2 ore sau pana cand acestea au inghetat bine.
  • Incingeti acum 4 degete de ulei intr-o tigaie. Batonasele se prajesc 2-3 minute sau pana cand prind culoarea maro/ aurie
  • Le scoateti apoi pe un prosop de bucatarie.
  • Seservesc cu sos marinat
  • Pofta buna! 🙂

Batoane de mozzarella , invelite in pesmet si prajite. O reteta crocanta, foarte gustoasa si usor de preparat.

Mozzarella, branza cotata la bursa la Napoli si Capua

Bivolitele au fost aduse in Peninsula Italica, in secolul VII, pentru a putea fi puse la munca agricola in zonele mlastinoase. Laptele de bivolita nu avea, datorita gustului sau, mare cautare pentru a fi baut, s-a preferat utilizarea sa pentru obtinerea de branzeturi.

Legenda spune ca o bucata de cas a cazut accidental in apa fierbinte. A fost scoasa, framantata si asa a aparut prima bucata de mozzarella din istorie.

Cert este că aceasta branza are in spate multe secole de existenta glorioasa. Prima atestare documentara fiind in 1570 (o carte de bucate scrisa de Bartolomeo Scappi) si fiind cotata la bursa, in Napoli si Capua, in 1600. La fel ca aurul și graul.

In mod traditional, mozzarella se consuma chiar in ziua prepararii. Acest lucru este imposibil pentru pofticiosii aflati la distanta, bucatile de branza sunt ambalate impreuna cu zerul lor ca sa reziste mai mult. Dar o mozzarella adevarata nu are cum sa aiba un termen de garantie mai mare de 5 zile.

 Perfect calibrata pentru a fi folosita la prepararea specialitatilor italienesti de pizza, spaghetti, paste şi lasagna. Merge minunat si cruda langa un pahar de vin alb.

Spor la batoane de mozzarella!

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close