Banana Bread cu crema tres leches
Yield: 6
Calorii: 278kcal
Materials
Pentru aluat
- 350 g faina
- 1 plic praf de copt
- 1 lingurita rasa de sare
- 170 g unt, la temperature camerei
- 400 g zahar
- 2 oua mari, latemperature camerei
- 250 ml smantana lichida, la temperature camerei
- 100 ml ulei
- 1 esenta de vanilie
- 4 banane mari pasate
Pentru sirop tres leches
- 335 ml lapte de migdale
- 225 ml caimac de lapte
- 225 ml lapte condensat
Pentru servire
- 335 ml frisca lichida
- 30 g zahar pudra
- 1 banana mare
- fulgi de ciocolata
Mod de preparare
Banana bread
- Pregatiti cuptor pentrucoacere la 160 de grade Celsius. Tava pentru copt se unge bine cu ulei. Daca folositi hartie pentru copt, ungeti-o si pe aceasta.
- Intr-un castron amestecati faina, praful de copt si sarea
- Cu ajutorul unui mixer se bate untul cu zaharul, pentru 2-3 minute la viteza medie si mare pana cand continutul devine pufos si volumul se dubleaza. Reduceti viteza mixerului si adaugati cele 2 oua, pe rand.
- Intr-un castron amestecati smantana lichida, uleiul si esenta devanilie. Se toarna totul putin cate putin, peste aluatul din mixer. Se mareste apoi vitexa mixerului si se mixeazatotul pentru 5 minute sau pana aluatul devine alb si isi mareste volumul.
- Sereduce din nou viteza mixerului si se adauga piureul de banana, putin cate putin. Totul se bate pentru aprox. 1 minut pana cand bananele se incorporeaza bine in aluat. Incepeti sa adaugati cu o lingura si amestecul de ingredientele solide (faina, praful de copt si sarea). Mai mixati totul pentru inca 1 minut
- Turnati aluatul in tava de copt si lasati-l la cuptor pentru 55-65 minute sau pana cand suprafata devine aurie. Incercati si daca acesta este copt cu un betisor sau scobitoare.
- Cand aluatul este gata, se inteapa bine pe toata suprafata cu un betisor( va ajuta la insiroparea lui). Inainte de insiropare si ornarea cu crema, se raceste complet la frigider.
Sirop tres leches
- Amestecam intr-un castron laptele de migdale, caimacul si laptele condensat.
- Turnam jumatate din sirop peste blatul racit de la frigider. Asteptam 15 minute si mai turnam din sirop. Daca inca mai aveti sirop, mai turnati dupa inca alte 15 minute. Nu va speriati daca este prea mult sirop, blatul va absoarbe totul . Cand ati terminat si cu siropul, se acopera tava cu o folie si se lasa la frigider peste noapte sau pana cand se va servi.
Servire
- Chiar inainte de servire se pregateste frisca. In bolul mixerului se adauga frisca lichida si zaharul pudra. Se mixeazatotul la viteza mare pentru 2-3 minute
- Taiati banana feliute
- Scoatetiprajitura din frigider si cu ajutorul unei spatula intindeti frisca pe toatasuprafata acesteia
- Seorneaza cu feliutele de banana si fulgi de ciocolata
Banana bread cu crema tres leches este un chec de origine americana. Popular si in Europa, a ajuns si in casele noastre. Se zice ca gospodinele din SUA au inventat acest chec ca o modalitate de a folosi bananele care se innegreau.
Crema tres leches se traduce prin `3 feluri de lapte` este de origine mexicana si foarte usor de preparat.
Puteti salva reteta cremei si pentru alte feluri de prajituri facute acasa .