Arroz con pollo – orez cu pui in stil mexican

142

Arroz con pollo sau orez cu pui si legume in stil mexican

Preparare20 mins
Timp de gătire1 hr
Timp total1 hr 20 mins
Fel de mâncare: fel principal
Bucătaria: Mexicana
Cuvânt cheie: arroz con pollo mexican, orez cu legume, orez cu pui, pilaf, pui cu orez, reteta mexicana
Porţii: 6

Ingrediente

  • 6 pulpe superioare de pui cu piele si os
  • sare si piper dupa gust
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 linguri unt
  • 1 ceapa tocata
  • 1/2 ardei gras rosu tocat
  • 1/2 ardei gras verde, tocat
  • 2 catei usturoi pisati
  • 1 lingurita chimion
  • 1 lingurita oregano
  • 200 g orez
  • 120 ml vin
  • 700 ml stock de pui
  • 2 frunze dafin
  • 1/2 lingurita paprika
  • putin sofran
  • 100 g mazare congelata

Mod de preparare

  • Intr-o oala incinge la foc mediu o lingura de ulei.
  • Prajeste puiul cate 3-4 minute pe fiecare parte.
  • Transfera puiul prajit pe o farfurie si pastreaza-l la cald.
  • In aceeasi oala pune inca o lingura de ulei si cantitatea de unt.
  • Pune ceapa si ardeii la prajit pentru 3-4 minute.
  • Adauga usturoi, chimion, oregano, amesteca si mai prajeste 1 minut.
  • Pune orezul si amesteca 30 de secunde.
  • Pune vinul si lasa-l sa fiarba pana se evapora aproape in totalitate.
  • Adauga frunzele de dafin, stock-ul de pui, paprika si sofran. Aseaza bucatile de pui deasupra si lasa la fiert 25-30 de minute.
  • Pune mazarea si acopera oala cu un capac. Mai lasa pana cand orezul este fiert bine.
  • Cand este gata, se scot frunzele de dafin si se serveste.
  • Pofta buna!

Arroz con pollo sau orez cu pui si legume in stil mexican. O reteta deloc complicata, fara ingrediente exotice sau tehnici grele de preparare. Studiind in ultima vreme bucataria mexicana am descoperit niste retete grozave! Dincolo de ce credem noi (europenii) despre gastronomia lor, acest teritoriu vast al Mexicului ofera o abundenta de legume si fructe, intens folosite in retetele culinare. Sa nu uitam ca rosiile, ardeii, fasolea si porumbul provin de la ei, fiind aduse in Europa dupa 1492. Bucataria mexicana moderna foloseste intensiv untul si smantana dulce pentru gatit. M-am indragostit de ea!

Ca sa revenim cu picioarele pe pamant romanesc, am scos din frigider castraveti murati si i-am mancat alaturi de acest arroz con pollo.  O muninatie!!!

Acest preparat se serveste in special in casele din Spania si America Latina.

Este considerata o mancare de confort pentru multi vorbitori de spaniola si, in special, de ce este atat de populara este pentru ca este foarte gustoasa si usor de pregstit!

Exista multe versiuni diferite ale arroz con pollo ( in functie de ale caror bunica  gateste). Aceasta reteta este o versiune de baza perfecta pentru cei care incep cu gatitul spaniol.

Daca esti iubitor de retete mexicane, te invit sa incerci mai multe retete din lista de aici. Vei descoperi o multime de preparate usor de gatit si pe gustul fiecaruia.

Daca v-a placut reteta de astazi, aboneaza-te la Newsletter-ul nostru. Astfel nu vei rata nicio noutate culinara. De asemenea, ne poti urmari si pe Facebook , Instagram   sau YouTube.

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close