Aripioare picante cu sos Buffalo

460

Aripioare picante la cuptor cu sos Buffalo

Preparare20 mins
Timp de gătire45 mins
Timp total55 mins
Fel de mâncare: fel principal
Bucătaria: Americana
Cuvânt cheie: aripioare de pui, sos buffalo
Porţii: 6
Calorii: 464kcal

Ingrediente

Aripioare de pui

  • 1,5 kg aripioare de pui
  • sare si piper dupa gust

Sos Buffalo (foarte iute)

  • 200 ml BBQ sau ketchup de casa
  • 1-2 linguri sos picant concentrat (Frank's,Tabasco, Sriracha sausimilare) – dupa gust
  • 110 g unt
  • 1 lingura  otet alb, simplu (de 9-10 grade)
  • 1 lingurita sos Worcestershire
  • 1/2 lingurita piper cayenne macinat sau paprika iute
  • 1/2 lingurita usturoi granulat (pudra)
  •  sare dupa gust

Pentru servit

  •  blue cheese dip (sos de branza albastra)
  • cartofi prajiti 
  • ceapa verde

Mod de preparare

  • Puiul se asezoneaza cu sare si piper pe ambele fete .
  • Cuptorul se incinge la 220 C. Asterneti  hartie de copt in tava si asezati bucatile de aripioare de pui in ea. Tava se da la cuptorul incins si se coace cca. 40 de minute. Dupa primele 25 de minute, scoateti tava si intoarceti puiul pe cealalta parte pentru un rezultat uniform pe ambele fete.
  • Ne ocupam acum de sos. El trebuie sa fie gata inainte de a scoate aripioarele de pui de la cuptor.  Intr-un vas se pune sosul BBQ, bucata de unt,usturoiul granulat, otetul, sosul  Worcestershire si niste boia iute. Se dozeaza si sosul Tabasco si sare dupa gust. Se pune pe aragaz la foc mic si cand sosul este aproape de fierbere, untul este topit si incep sa apara mici bule de fierbere la marginea cratitei, sosul este gata si oprim focul.
  • Cand aripioarele de pui sunt  gata, le transferam intr-un castron adanc.  Peste ele se toarna sosul Buffalo.
  • Se acopera castronul cu un capac si se scutura bine, in sus si in jos, astfel incat aripioarele sa fie bine cuprinse de sos.
  • Deaici , sunt doua variante: le bagati la cuptor pentru cateva minute, sau, le lasati la marinat.
  • Se serveste cu sos de branza, cartofi prajiti si se presara cu ceapa verde tocata.
  • Pofta buna! 🙂

Aripioare picante cu sos Buffalo , reteta care va bucura pe toata lumea, atunci cand iti doresti sa incerci ceva nou. Reteta americana simpla si usor de preparat.

 Bucataria americana inseamna mult mai mult decat burgeri, cartofi prajiti, Sloppy Joes si aripioare picante cu sos Buffalo.

Gastronomia este o parte integrala a culturii si a stilului de viata american. Este greu sa o excludem atunci cand discutam despre America. Bucataria americana este unica in multe feluri. Nicio alta bucatarie nu reflecta istorie mai bine decat gastronomia americana. Ba chiar mai mult, bucataria acestei tari este un “testament” al cresterii politice, economice si culturale. Traditiile si modul de viata al americanilor s-au schimbat de-a lungul timpului.

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close