Ardei umpluti in stil Mexican

350

Ardei umpluti in stil Mexican

Preparare15 mins
Timp de gătire30 mins
Timp total45 mins
Fel de mâncare: fel principal
Bucătaria: Mexicana
Cuvânt cheie: ardei umplut, fel principal, reteta internationala
Porţii: 6
Calorii: 347kcal

Ingrediente

  • 6  ardei capia decupati pe o parte ( vezi poza)
  • 1 lingura  ulei vegetal
  • 450 g carne tocata de vita
  • 1 lingurita usturoi pisat
  •  condimete taco
  • 1 cana orez fiert
  • 1 cana fasole neagra, fiarta
  • 1/2 cana boabe de porumb fiert
  • 425 g rosii tocate la conserva
  • 1 1/2 cana parmezan, ras
  • 2 linguri coriandru
  • ulei

Mod de preparare

  • Incingeti cuptorul la 175 grade Celsius. Ungeti bine o tava cu ulei si hartie de copt. Puneti ardeiul capia in tava, cu taietura in jos, si lasati la cuptor pentru 10-15 minute.
  • Intr-o tigaie pregatim umplutura. Se lasa la incins uleiul de masline si se adauga carnea pentru 5-6 minute. Carnea se desface amestecand cu o lingura.
  • Puneti usturoiul si gatiti pentru 30 de secunde
  • Puneti condimentele de taco, 2 linguri de apa si amestecati.
  • Adaugati orezul, fasolea, porumbul, rosiile si parmezanul. 
  • Indepartati tigaia de pe foc si amestecati bine.
  • Umpleti ardeii cu mixul de carne si legume. Presarati parmezan deasupra.
  • Bagati ardeii inapoi la cuptor si lasati-i la copt pentru inca 10-15 minute sau pana cand branza s-a topit. 
  • Presarati coriandru deasupra si serviti.
  • Pofta buna! 🙂

Ardei umpluti in stil Mexican , daca iti doresti sa iti surprinzi familia cu o reteta noua. Bucătăria mexicană, un amestec de elemente tradiţionale şi europene. Este cunoscută pentru varietatea de ingrediente, pentru decoraţiile colorate şi apetisante, dar şi pentru multitudinea condimentelor.

Daca eu nu te-am convins sa incerci ardei umpluti in stil mexican, ar trebui sa stii ca, din 2010, retetele traditionale mexicane au intrat in patrimoniul universal UNESCO.

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close