Ardei umplut cu carne si mozzarella

502
Print Recipe

Ardei umplut cu carne si mozzarella la cuptor

Preparare20 minutes
Timp de gătire1 hour
Timp total1 hour 20 minutes
Fel de mâncare: fel principal
Bucătaria: Romaneasca
Cuvânt cheie: fel principal, reteta culinara
Porţii: 6
Calorii: 408kcal

Ingrediente

  • 6 ardei grasi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 700 g carne tocata de vita
  • 1/2 ceapa tocata marunt
  • 2 lingurite usturoi pisat
  • 1 1/2 cana orez fiert
  •  sare si piper dupa gust
  • 425 g sos de rosii la conserva
  • 1/2 lingurita condimente italienesti
  • 1 1/2 cana mozzarella tocata
  • 2 linguri patrunjel tocat
  • ulei

Mod de preparare

  • Incingeti cuptorul la 175 de grade Celsius. Ungeti bine vasul pentru copt cu ulei
  • Pregatiti ardeii
  • Aseaza, ardeiul cu taietura in jos, in vasul de cuptor. Adaugati o cana si jumatate de apa in vas. Acoperiti cu foaie de aluminiu si bagati-l la cuptor pentru 25 de minute
  • In timp ce ardeiul sta la cuptor, pregatim umplutura. Intr-o tigaie mare punem uleiul de masline. Adaugam carnea tocata, sare si piper. Gatim 5-6 minute amestecand cu spatula pentru a rupe carnea.
  • Adaugati ceapa peste carne si lasati la gatit 3-4 minute. Puneti si usturoiul.
  • Punem acum orezul, sosul de rosii si condimentele italienesti. Amestecam bine pana toate ingredientele sunt incorporate.  Punem o jumatate de cana de mozzarella, sare si piper dupa gust.
  • Scoatem ardeiul de la cuptor, scurgem apa .
  • Umplem fiecare ardei cu mixul de carne. Deasupra fiecaruia presaram mozzarella.
  • Acoperiti vasul si lasati-l la cuptor pentru inca 20 de minute. Indepartam folia de aluminiu si mai lasam 10 minute.
  • Presarati patrunjel si sunteti gata de servire.

Ardei umplut cu carne si mozzarella , o reteta care aduce un plus celei traditionale. Surprinde-i pe cei dragi cu o reteta noua, dar veche. Gaseste si alte idei aici!

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close