Ardei umplut cu carne si mozzarella la cuptor
Porţii: 6
Calorii: 408kcal
Ingrediente
- 6 ardei grasi
- 2 linguri ulei de masline
- 700 g carne tocata de vita
- 1/2 ceapa tocata marunt
- 2 lingurite usturoi pisat
- 1 1/2 cana orez fiert
- sare si piper dupa gust
- 425 g sos de rosii la conserva
- 1/2 lingurita condimente italienesti
- 1 1/2 cana mozzarella tocata
- 2 linguri patrunjel tocat
- ulei
Mod de preparare
- Incingeti cuptorul la 175 de grade Celsius. Ungeti bine vasul pentru copt cu ulei
- Pregatiti ardeii
- Aseaza, ardeiul cu taietura in jos, in vasul de cuptor. Adaugati o cana si jumatate de apa in vas. Acoperiti cu foaie de aluminiu si bagati-l la cuptor pentru 25 de minute
- In timp ce ardeiul sta la cuptor, pregatim umplutura. Intr-o tigaie mare punem uleiul de masline. Adaugam carnea tocata, sare si piper. Gatim 5-6 minute amestecand cu spatula pentru a rupe carnea.
- Adaugati ceapa peste carne si lasati la gatit 3-4 minute. Puneti si usturoiul.
- Punem acum orezul, sosul de rosii si condimentele italienesti. Amestecam bine pana toate ingredientele sunt incorporate. Punem o jumatate de cana de mozzarella, sare si piper dupa gust.
- Scoatem ardeiul de la cuptor, scurgem apa .
- Umplem fiecare ardei cu mixul de carne. Deasupra fiecaruia presaram mozzarella.
- Acoperiti vasul si lasati-l la cuptor pentru inca 20 de minute. Indepartam folia de aluminiu si mai lasam 10 minute.
- Presarati patrunjel si sunteti gata de servire.
Ardei umplut cu carne si mozzarella , o reteta care aduce un plus celei traditionale. Surprinde-i pe cei dragi cu o reteta noua, dar veche. Gaseste si alte idei aici!