Ardei copt cu Burrata si Prosciutto
Ingrediente
- 4 ardei capia
- 2 linguri ulei de masline
- 80 g felii subtiri de prosciutto
- 120 g branza burrata
- sare si piper dupa gust, pentru servit
Mod de preparare
- Coace ardeii la ochiul aragazului sau la cuptor.
- Odata ce s-au copt, indeparteaza pielea , rupe-i fasii sau pe jumatate, indeparteaza semintele si cotorul si spala-i putin. Usuca-i bine de apa cu prosoape de hartie.
- Pregateste un platou mare si aseaza frumos bucatile de ardei copt, branza, prosciutto.
- Condimenteaza cu sare si piper.
- Enjoy!
Ardei copt cu Burrata si Prosciutto pentru un aperitiv frumos colorat, sanatos, fara grasimi si delicios. Spor la gatit!
Cea mai delicată şi cremoasă brânză: burrata
Imaginează-ţi cea mai rafinată mozzarella pe care o rupi cu mâna şi apoi descoperi cel mai cremos interior: combinaţia perfectă de mozzarella şi smântână untoasă, foarte proaspătă. Burrata este regina brânzeturilor în Italia.
Burrata vine din Andria, zona Murgi, regiunea Puglia, undeva în sudul Italiei. Aici a fost pregătită pentru prima dată, acum 100 de ani. Şi astăzi este preparată cu mâna şi conţine trei aceleaşi trei ingrediente simple şi de bază: lapte de vacă, smântână şi cheag.
Burrata s-a adaptat multor zone şi gusturi din Italia. Foarte des întâlnită este bufala burrata, brânza rotundă, înmuiată în zer şi legată cu frunze verzi de asfodel, pentru a-ţi da seama în funcţie de verdele acestora cât de proaspătă este brânza. Apoi în sudul Italiei, se umple brânza Provola, de diferite mărimi, cu unt. Sau mai există burrino, cu origini în Calabria şi Puglia.
Burrata trebuie să o mănânci foarte proaspătă, în cel mult 24 de ore de când a fost preparată. Şi întotdeauna la temperatura camerei. Căci prospeţimea este principalul ei atu.
Textura cremoasă, atât de delicată, a burratei este echilibrat de aciditatea uşoară, aşa că merge perfect servită cu roşii proaspete, cu prosciutto crudo, cu piper proaspăt măcinat ori cu un ulei de măsline extra virgin de bună calitate. Sau cel mai simplu degustă burrino pe pâine, dar nepărat lângă un pahar de vin roşu sec.
Burrata poate deveni oricând un antipasto delicat, însă prezenţa ei într-o farfurie de paste, de peşte, carne sau legume este mai mult decât binevenită.
Daca v-a placut reteta de astazi, ardei copt cu Burrata si Prosciutto, aboneaza-te la Newsletter-ul nostru. Astfel nu vei rata nicio noutate culinara. De asemenea, ne poti urmari si pe Facebook , Instagram sau YouTube.