Aperol spritz fara alcool

162

 

Aperol spritz fara alcool

Preparare2 mins
Timp total2 mins
Fel de mâncare: Bauturi
Cuvânt cheie: aperol, aperol fara alcool, aperol spritz, cocktail de casa, cocktail fara alcool, reteta aperol, retete bauturi simple

Ingrediente

  • 3 parti suc de portocale
  • 2 parti bitter fara alcool
  • 1 parte apa tonica
  • gheata
  • optional - felii de portocale pentru decor

Mod de preparare

  • Intr-un pahar de vin pune mai intai gheata, apoi bitter, suc de portocale si apa tonica
  • Amesteca putin cu o lingurita, orneaza cu felii de portocale si sunteti gata de servit.
  • Enjoy!

Aperol spritz fara alcool, perfect pentru orice moment al zilei cand vrei sa iei o pauza mica de rasfat. Se prepara imediat, iar ingredientele se gasesc cu usurinta in comert.

Putina istorie. Ce este aperol spritz?

Spritz este un tip de bautura, un amestec de vin (de obicei prosecco italian) si apa minerala sau apa tonica.

Originile bauturii par sa dateze din anii 1800, cand Venetia si nord-estul Italiei se aflau sub dominatie austriaca.

Povestea spune ca soldatilor austrieci din Veneto nu le-a placut vinul local si nu l-au putut suporta decat diluat cu apa.  Asa ca au inceput sa-i adauge si putin suc.

Rezultatul a fost atat de delicios, incat a devenit rapid foarte popular si de la Venetia a ajuns rapid in restul Italiei, devenind una dintre bauturile preferate ale tarii.

Bautul vinului diluat a pus stapanire si mult mai tarziu a aparut si Aperolul pe piata. Astazi se comercializeaza si se consuma in toata lumea.

Sper sa va bucurati de acest acest articol savurand un Aperol spritz fara alcool, inspirat din reteta mea.

Daca obisnuiesti sa-ti prepari acasa diferite bauturi, atat calde cat si reci, da un ochi pe lista de aici, poate una dintre retete te va inspira.

Aboneaza-te la Newsletter-ul nostru. Astfel nu vei rata nicio noutate culinara. De asemenea, ne poti urmari si pe Facebook , Instagram   sau YouTube.

Close

AtlasCulinar © Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.
Close